viernes, 23 de noviembre de 2012

XVIè Concurs internacional Cicle de primavera per a joves intèrprets. Instruments de vent


Invitació al XVI Concurs Cicle de Primavera

Ens plau convidar-los al 16è concurs musical per a joves talents Cicle de Primavera dels Col·legis Majors Penyafort-Montserrat i Ramon Llull de la Universitat de Barcelona.

Dins de la tradicional programació musical dels Col·legis Majors, el nostre concurs té com a propòsit afavorir i detectar els joves talents, alhora que se’ls possibilita un intercanvi professional d’experiències en un context tenyit de la multidisciplinarietat que representen, avalen i fomenten els Col·legis Majors Universitaris. L’elecció acurada del repertori, els criteris de valoració del jurat, l’aportació de consells, de la mateixa manera que l’oportunitat de tocar en públic haurien de potenciar un desenvolupament tècnicament i artísticament equilibrat dels participants.

Com a organitzadors li conferim un valor rellevant a la tasca de fer possible una trobada entre joves, pares, professors i públic de diferents procedències. Els Col·legis Majors Penyafort-Montserrat i Ramon Llull de la Universitat de Barcelona ofereixen amb escreix les condicions per poder materialitzar aquestes idees. De fet, un dels seus objectius fonamentals és promoure la música i la sensibilització del gust musical clàssic entre els joves que s’hi allotgen. La programació musical és, dins de la resta d’activitats culturals dels nostres Col·legis, una peça clau.

La vinculació amb l’acadèmia, la vida cultural que s’hi genera i la interacció dels joves residents atorguen el context adient perquè la música tingui cabuda en la seva màxima expressió estètica. Dins de les parets dels Col·legis Majors, personalitats tan destacades com Pierre Vilar, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Federico García Lorca, Oriol Martorell, Joan Llongueras o Joan Oró ja van poder percebre això.

Els Col·legis Majors es marquen l’objectiu de posar l’accent en una cultura viva i alhora de qualitat. Gràcies als col·legials, comissionats, caps d’activitats i treballadors que hi prenen part, tot això és possible. En el marc de la seva programació cultural –des de l’octubre fins al juny de cada curs– tenen lloc l’obertura i la clausura del Concurs Cicle de Primavera, amb un recital final de cloenda i l’entrega de premis, el Concert de Guanyadors, a l’inici del curs següent. Simultàniament a la presentació que es fa constar per al present programa del Cicle, voldríem aprofitar per encoratjar-vos a formar part o a assistir als diferents esdeveniments culturals que es proposen al llarg del curs.

És per a nosaltres un motiu de joia poder donar-vos la benvinguda al XVI Concurs Cicle de Primavera 2013 com a participants actius, acompanyants, professors o, senzillament, com a oients.

José Manuel Bermudo Ávila
Director dels Col·legis Majors Universitaris Ramon Llull i Penyafort-Montserrat