jueves, 6 de octubre de 2011

Nota de premsa: Concert Helena Satué i Miguel Ángel Dionis



-------------------------------------------------------------------------------------------------------

CONCERT


20. Octubre del 2010
20h Paranimf, Universitat de Barcelona, edifici històric.

Concurs de música Cicle de Primavera XIV, edició 2011
Recital Helena Satué i Miguel Ángel Dionis, guanyadors

El dijous 20 d’octubre a les 20 hores tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona, ubicat a l’edifici històric de la Plaça Universitat, el recital que conclou la 14ena edició del Concurs Cicle de Primavera, el qual s’ha desenvolupat durant el segon semestre del darrer curs lectiu als espais dels Col·legis Majors Universitaris Penyafort-Montserrat i Ramon Llull (l’auditori del Penyafort-Montserrat i la capella de l’arquitecte Rubió Bellver al Ramon Llull), distribuït en 10 recitals de solistes seleccionats. La comissió avaluadora la constituïren 5 membres: Adrià Targa, Lluís Pla i Gonzalo Villegas, com a jurats residents pertanyents a la organització, Eva Graubin (violinista i pedagoga) i José Mor (violoncelista solista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), com a jurats convidats, competents en la categoria específica d'aquesta edició. El propòsit d’aquest concurs és doble: d’una banda oferir als joves estudiants intèrprets un espai de promoció, comparació i interacció amb el món professional de la música; de l’altra, proporcionar als estudiants residents dels Col·legis Majors, procedents de les més variades disciplines tècniques i humanístiques, la possibilitat d’accedir a tot un ventall de propostes culturals el més  elaborades possible, alhora que s’obren les portes també al públic de fora dels Col·legis Majors.
El recital anirà a càrrec de la violinista llorejada Helena Satué i del pianista Miguel Ángel Dionis. Helena Satué ha (Barcelona) estat deixeble de Zakhar Brön (Escola Superior de Música Reina Sofía), Boris Garlitsky (Conservatori Nacional Superior de París) i Mihaela Martin (Conservatori Superior de Música de Ginebra), després d'haver obtingut el títol de Professor Superior al Conservatori del Liceu. Ha rebut classes magistrals i consell dels mestres Yehudi Menuhin, Mauricio Fuks, Pinchas Zukermann, Ida haendel, Keiko Wataya, Piero Farulli, Agustín León Ara, Lothar Strauss, Axel Wiczlok, Antje Weithaas i Stefan Picard. Helena Satué ha obtingut els primers premis dels concursos Germans Claret, Bärenreiter i Escola de Música de Barcelona. A més a més ha col·laborat amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la European Union Youth Orquestra i la Gustav Mahler Jugend Orchester. Actualment, és professora de violí a l'Escola Superior de Música de Catalunya.


El pianista Miguel Ángel Dionis (Santa Cruz de Tenerife) inicia els seus estudis musicals a la seva ciutat nadiua. Amb una beca del Govern Autònom de Canàries es trasllada a Barcelona i realitza els seus estudis superiors a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb Miquel Farré. Paral·lelament, rep lliçons dels mestres Guillermo González, Josep Colom, Àngel Soler, Claude Helffer, James Avery, Jorge Pepi, Dimitri Bashkirov i Edith Fischer. Amb aquest últim amplia la seva formació al Centre Internacional d'Estudis Musicals de Barcelona. Ha estat premiat als concursos Joan Massià, Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, Círculo XII de Enero, Mostra de Música de la Generalitat, Sofia Puche i Concurs de Joves de Piano de Catalunya. Ha realitzat diversos enregistraments en disc compacte amb veus solistes destacades com la soprano Begoña Alberdi. També ha tocat com a solista sota la batuta de directors: Víctor Pablo Pérez, Máximino Zumalave, Mark Peters, Paul Opie i Alejandro Posadas. La seva carrera solística abarca la majoria de les grans capitals del circuit musical europeu. En l'actualitat és professor al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

El programa que interpretaran és el següent:

                             L. van Beethoven    Sonata en Sol Major núm. 8, op. 30 núm. 3 - 180
                                                            I. Allegro assai                      
                                                            II. Tempo di minuetto, ma molto moderato e grazioso
                                                            III. Allegro vivace                 

                                    R. Schumann    Sonata en la menor núm. 1, op. 105 - 1851   
                                                            I. Mit leidenschaftlichem Ausdruck
                                                            II. Allegtretto                      
                                                            III. Lebhaft                         

                                           E. Grieg    Sonata en do menor núm. 3, op. 45 - 1886
                                                            I. Allegro molto ed appassionato
                                                            II. Allegretto espressivo alla romanza
                                                            III. Allegro animato      

(Feu clic aquí per veure el cartell de la Universitat de Barcelona)

    La presentació de l’acte anirà a càrrec del Dr. Salvador Claramunt i al final d'aquest 
el jurat del concurs farà entrega del premi als guanyadors.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi col·laboren: