sábado, 22 de octubre de 2011

BASES XV CONCURS CICLE DE PRIMAVERA 2012 (Piano)


BASES

1. Els Col·legis Majors de la Universitat de Barcelona Penyafort-Montserrat i Ramon Llull convoquen la XV edició del Concurs “Cicle de Primavera”, amb el propòsit d’estimular i promoure les aptituds interpretatives dels joves talents musicals.

2. Pertanyeran a la categoria A els intèrprets que com a màxim compleixin 25 anys durant l’any 2012 i a la
categoria B aquells que com a màxim en compleixin 18.

3. Els intèrprets de la categoria A hauran de preparar un recital sencer de 45 minuts de durada. Els intèrprets de la categoria B compartiran un recital preparant cadascun un programa de 25 minuts de durada.

4. El Cicle el conformaran un total de 10 recitals que tindran durant els mesos de febrer a maig, ambdós inclosos.

5. Hi podran participar instrumentistes de piano que presentin un programa com a solistes. No hi podran participar les persones que ja hagin guanyat edicions anteriors dels Concursos “Cicle de Tardor” o “Cicle de Primavera”.

6. Es valorarà la proposta d’un recital equilibrat i se’n tindran en compte la coherència, dificultat i varietat d’estils.

7. La Comissió Avaluadora estarà formada per 5 membres: 3 jurats residents dels Col·legis Majors i 2 jurats convidats (Lluís Rodríguez Salvà, concertista i pedagog www.lluisrodriguezsalva.com i Sebastián Colombo, www.centroestudiospianisticos.com director del Centre d’Estudis Pianístics i professor del Conservatori d’Utrecht). Aquesta Comissió Avaluadora decidirà en primera instància les persones participants del Cicle (la selecció es farà a través del DVD proporcionat per l’aspirant) i al final del concurs se n’anunciarà el guanyador. La decisió serà inapel·lable.

8. Les persones interessades han de fer arribar la següent documentació al Col·legi Major Penyafort-Montserrat per correu electrònic:
     a. Les dades personals (Nom complet, edat, adreça, telèfon, e-mail, lloc i data de naixement)
     b. Un breu currículum i una biografia
     c. Una fotografia de qualitat apta per a la seva publicació
     d. La proposta del programa a interpretar
I per correu certificat o presencialment:
     e.Una Fotocòpia del DNI o passaport
     f. El DVD per ser seleccionat a formar part del Cicle (mínim dues obres d’estils diferents)
El material enviat no serà retornat.

9. Data límit d’inscripció i data límit del segell postal: 23 de novembre de 2011.

10. Els resultats de la preselecció, especificada a la base 6, seran comunicats a les persones corresponents abans del 15 de desembre del 2011 i es publicaran al portal web dels Col·legis Majors i també als webs relacionats. El guanyador del Cicle de Primavera s’anunciarà durant el mes de juny del 2012.

11. Els concerts tindran lloc als espais dels Col·legis Majors Penyafort-Montserrat i Ramon Llull. Els recitals seran d’accés lliure al públic i s’enregistraran en suport vídeo.

12. Els premis consistiran en un recital remunerat (1000 € per al guanyador de la categoria A i 500 € per al de la categoria B) que es realitzarà en una sala externa als Col·legis Majors que es determinarà i s’anunciarà oportunament.

13. L’organització es farà càrrec de les despeses de manutenció i pernoctació dels intèrprets dels concerts, en el cas que sigui imprescindible per a poder realitzar l’actuació.

14. La inscripció suposa l’acceptació de les presents bases del concurs.

15. Per fer arribar les inscripcions o sol·licitar informació addicional, adreceu-vos a Gonzalo Villegas Curulla
(Coordinador d’Activitats Musicals dels CMU) per correu electrònic, per correu postal o bé per telèfon.

     culturals_penyafort@ub.edu
     gonzalo.villegas@hotmail.com
     Col·legi Major Penyafort-Montserrat
     ACTIVITATS MUSICALS
     Av. Diagonal, 639-641. 08028 Barcelona
     Telèfon: (0034)659701380
     (fent constar a l’assumpte: Concurs Cicle de Primavera)

Hi col·laboren: