martes, 17 de abril de 2012

Javier Rameix | 7è recital XV Concurs Cicle de Primavera | Ramon Llull, 19 d'abril, 22h



7è recital del XV Concurs Cicle de Primavera
CMU Ramon Llull, dijous 19 d'abril, 22h
Javier Rameix, piano

Javier Rameix (Veneçuela, 1991) començà els estudis al Conservatorio del Estada Aragua als 5 anys amb la professora Lilia Depinay per continuar-los, més tard, amb el mestre Arnaldo Pizzolante. Actualment conclou els seus estudis de Bachelor of Music al Conservatori d’Utrecht (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) amb el mestre Alan Weiss. Ha rebut classes magistrals de Guiomar Narváez, Carlos Urbaneja, Marta Zabaleta, Helen Krizos, Mirabela Dina, Bruno Canino i Gustavo Díaz Jerez entre d’altres. Ha estat becat en diverses ocasions pel CEP – Centre d’Estudis Pianístics.
Ha estat solista amb la Orquesta Sinfónica de Aragua sota la direcció de Luis Miguel Gonzales interpretant el concert No. 1 de Beethoven i la Rapsòdia sobre un tema de Paganini de Rachmaninoff. Fou convidat per José Antonio Abreu per tocar amb la Orquesta Teresa Carreño el concert No. 1 de Chopin. La seva activitat concertística l’ha dut per escenaris internacionals destacables a Veneçuela, Bèlgica, Holanda i Espanya (Festival Internacional de Sitges i de Tarragona).
Li han estat otorgats el 1r i el 3r premi als VIII i IX Concurso de Piano Silvia Eisenstein, el Premio a la excelencia al Joven Aragueño i  la distinció “un dels 20 Joves Pianistes del Món” per la Young Artists Piano Competition (The Eastman College of Music, Rochester University, New York). A més a més, ha estat convidat al 5th International Aruba Piano Festival .
Té programat interpretar el 2n concert per piano de Rachmaninoff amb la Utrecht Conservatory’s Orchestra, fer recitals amb Alan Weiss i Aldo Baerten (flautista principal de la Royal Flemish Philharmonic), debutar a París i enregistrar el seu primer CD.

www.javierrameix.com

PROGRAMA

 L. van Beethoven: Sonata No. 26 'Les Adieux'

F. Liszt: Hungarian Rhapsody No. 12

A. Ginastera: Sonata No. 1