sábado, 28 de abril de 2012

Rosalía Gómez i Marta Gort | 8è recital XV Concurs Cicle de Primavera | Penyafort, 30 d'abril, 22h


8è recital del XV Concurs Cicle de Primavera
CMU Penyafort-Montserrat, dilluns 30 d'abril, 22h
Rosalía Gómez Lasheras, piano
Marta Gort Paniello, piano


Rosalía Gómez Lasheras (Santiago de Compostela, 1994) va estudiar piano amb Maria José Cerviño Pérez i amb Alexander Gold Makarov, alhora que va rebre consell d’Eriko Ishimoto i Ilona Timchenko. En acabar el grau professional amb les màximes qualificacions i amb el premi extraordinari es traslladà a la Universitat d’Utrecht (Utrecht–HKU ) per realitzar-hi el Bachelor Degree de piano amb el mestre Alan Weiss. Ha rebut nombroses classes magistrals d’ Almudena Cano, Iván Cítera, Matthijs Verschoor, Mirabela Dina, Bruno Canino Ana Guijarro i Imre Rohmann entre d’altres. Ha estat becada pel Centre d’Estudis Pianístics -CEP (2008 a 2010).

Curso de interpretación sobre Chopin, 18va Escuela Internacional de Música Presjovem (Córdoba), Primeras Academias de Música Histórica de Pamplona i Piano Summer-Academy al Mozarteum de Salzburg són alguns dels cursos que complementaren la seva formació durant el període 2007-2011. Alguns dels mestres amb qui hi treballà foren Alexander Kandelaki, Otero Chavaldas i Frank Wibaut.

En els anys 2004 i 2005 ha estat llorejada pels certamens Concurso Regional de Piano para Jóvenes Intérpretes (Real Club Náutico de Vigo), Trofeo IGAEM, II Concurso autonómico de piano ASGAIM i per la Asociació Galega de Compositores, i l’any 2010 ho fou pel certamen Nacional de Piano Veguellina de Órbigo i pel VII Concurso Ibérico de piano Alto Minho (mejor interpretació de obra de Chopin).

Ha participat com a solista en cicles musicals i recitals a destacables auditoris de Galicia, León (Fundación Eutherpe), Barcelona , Zaltbommel (Liszt Festival, Holanda) i Brussel·les. El setembre de 2011, en el marc del Festival Peregrinos Musicales, fou pianista solista amb la Orquesta Filarmonía de Galicia sota la direcció de Maximino Zumalave.


PROGRAMA I

L. van Beethoven: Sonata No. 18 en Mi b Major (I mov)

F. Chopin: Scherzo op. 54 en Mi Major

S. Prokofiev: Sonata No. 3 en La menor






Marta Gort Paniello (Lleida, 1995) va començar els estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Lleida als 6 anys, on obtingué el Premi Extraordinari l’any 2007, i s’inicià en el piano amb la professora Salomé Calderó. En el trànsit cap al Conservatori de Lleida obtingué les màximes qualificacions i és en aquest centre on, des del seu ingrés, ha participat activament en el darrers cinc anys a les classes magistrals de piano impartides anualment per motiu de les setmanes culturals a càrrec de mestres de notable renom.

En nombroses ocasions ha participat en cursos d’estiu de piano dels quals cal esmentar el del Conservatori de Lleida (amb classes de piano dels mestres Carles Marquès i Vladislav Bronevetzky) i el Curs d’Interpretació Musical de Ripoll (rebent-hi classes del mestre Daniel Ligorio). Ha estat guardonada en la modalitat de solista del Concurs Instrumental Sant Anastasi (Lleida) consecutivament els anys 2007, 2008 i 2009.

Actualment conclou els seus estudis del grau professional de piano al Conservatori de Lleida (amb violí com a segon instrument) alhora que realitza els estudis de Batxillerat al centre Màrius Torres de la mateixa localitat.


PROGRAMA II

F. Chopin: Estudi Op. 10, No. 3

S. Rachmaninoff: Moment musical en Mi menor

L. van Beethoven: Sonata "La Tempesta", No. 17, Op. 31/2 en Re menor (I mov)

F. Liszt: Estudi de concert "Sospir"

S. Prokofiev: Montagues and Capulets (del ballet Romeu i Julieta)