sábado, 7 de abril de 2012

Carla Fernàndez Boix | 6è recital XV Concurs Cicle de Primavera | Ramon Llull, 11 d'abril, 22h




6è recital del XV Concurs Cicle de Primavera

CMU Ramon Llull, dimecres 11 d'abril

Carla Fernández Boix, piano



(Agramunt – Lleida, 1988). Estudis amb el professors Cristina Marimón (Escola Municipal de Música d’Agramunt i de Tàrrega), Jordi Benseny (Conservatori Enric Granados de Lleida, on obté el Grau Mitjà, any 2005), Sebastián Colombo (classes particulars de 2005 a 2007) i Alan Weiss (“Hogeschool voor de Kunsten Arts – Het Utrechts Conservatorium”, Holanda, on obté el grau superior l'any 2010). Actualment cursa el segon any de Màster al “Royal Northern College of Music”, Manchester, amb Helen Krizos.

Assisteix a cursos i classes magistrals amb els mestres Jordi Mora, María Rosa Oubiña de Castro, Alan Weiss, Ana Guijarro, Elsa Púppulo, Karin Merle, Leonid Sintsev, Vladislav Bronevetzky, Trensy Krismant, Barry Douglas, Miguel Ituarte, Pietro de Maria, Alexis Golovine, Nelson Goerner, Claudio Martínez Mehner, Ilona Timchenko, Albert Attenelle, Evgeny Moguilevsky, Daniel Abrams, Andrzej Jasinski, Steven Osborne, Phillip Cassard, Frank Wibaut...

És freqüentment premiada: 2n premi Concurs per a Joves Intèrprets de Catalunta – Vilafranca del Penedès; 1r premi Concurs Scarbo – Manchester; 1r premi Concurs de solistes del Curs internacional de música Felip Pedrell – Tortosa; 1r premi Concurs d’Interpretació Musical del Conservatori Enric Granados – Lleida; 1r, 2n i 3r premi Concurs de Sant Anastasi – Lleida; 2n premi Concurs L’Arjau - Barcelona; 3r premi Concurs de joves intèrprets de Catalunya - Vilafranca del Penedès; 3r premi Concurs de Música Viva – Cervera.

Des de molt jove desenvolupa una intensa activitat artística: participa en un intercanvi de joves músics noruecs i catalans i interpreta el concert Hob. XVIII de Haydn amb el quartet de cordes Dalí (2005). El 2007 interpreta amb èxit el concert per a piano i orquestra núm. 1 op. 15 de Beethoven (versió de cambra) amb el Quartet de cordes Fidelio (membres de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC) al Casal del Metge de Barcelona. El juliol de 2008 interpreta de nou el primer concert de Beethoven, aquest cop amb la “Ostia Chamber Orchestra” a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, com a guanyadora del Concurs de solistes que es celebra a la mateixa ciutat. Durant dues temporades, actua al cicle de conferències – concert del Col·legi Major Ramon Llull (Universitat de Barcelona). És invitada anualment per oferir recitals de solista a “Waalse Kerk”, Breda (Holanda) i a Lotherton Hall, Leeds (Anglaterra). El 2010 la Carla comença a actuar com a pianista orquestral al “Royal Northern College of Music” i rep una invitació per a interpretar l'obra “Eight Lines” de Steve Reich en presència del mateix compositor. La Carla segueix una intensa activitat en el camp de la música de cambra, i actualment és integrant d'un piano duo i un piano trio.

Becada en quatre ocasions pel Centre d’Estudis Pianístics – CEP, per a rebre consells de pianistes de renom internacional i per “Juventudes Musicales de Madrid” (2010) per tal de seguir amb els estudis de postgrau.

Actualment és tutora de piano a “Yorkshire Young Musicians” al conservatori de Leeds, Anglaterra.


PROGRAMA

Claude Debussy: Preludis
‘le vent dans la plaine
‘la serenade interrompue’
‘la puerta del vino’
‘la terrasse des audiences du claire de lune’
 

Isaac Albéniz: Suite Iberia
‘El Corpus en Sevilla’

Johannes Brahms: Kavierstücke op.119